BERGEN OP ZOOM – Open Coffee Café Bergen op Zoom, het klinkt niet echt Brabants, maar het is toch al 10 jaar een begrip in Bergen op Zoom en omgeving. Open Coffee Café is elke week op een vaste plek, op een vast tijdstip koffie /thee drinken, met elkaar praten en netwerken. Een ontmoeting zonder programma, zonder officieel gedoe, maar gewoon zo. Het begon ongeveer 20 jaar geleden in Londen waar Saul Klein, een van de oprichters van Skype, op deze manier ondernemers en investeerders bij elkaar bracht. Amsterdam volgde als eerste in Nederland in maart 2007, daarna kwamen er geleidelijk aan in meer plaatsen in ons land Open Coffee Cafés.

In Bergen op Zoom startte enkele jaren later, op vrijdag 15 mei 2009 een Open Coffee Café in het Stadsparkhotel aan de Gertrudisboulevard.Ondertussen is het café verhuisd naar de Raayberg, waar het nu nog actief is. Ondernemers uit Bergen op Zoom en omstreken ontmoeten elkaar wekelijks op vrijdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur.

Zij kennen elkaar al wel of juist niet en komen samen om op een informele manier te netwerken en alkaar te leren kennen.

René Broos introduceerde het Open Coffee Café voor het eerst in Bergen op Zoom. Inmiddels heeft onder andere Johan van Loenhout het stokje van hem overgenomen. Volgens Van Loenhout, zelf inkoopadviseur bij verschillende gemeenten, loopt het Open Coffee Café erg goed. “Op LinkedIn hebben we inmiddels 800 leden. Een aantal leden zie je regelmatig terug op deze bijeenkomsten. Je hoeft nergens lid van te zijn om binnen te lopen en een gesprekje aan te knopen. Het is vrijblijvend en gezellig, dat trekt mensen”.

Hannie Aalbrechtse, zelfstandig virtual assistent, voegt nog toe: “tegenwoordig organiseren we 1 keer per maand, tijdens de Open Coffee een lezing, om elkaar op de hoogte te houden van actuele onderwerpen. Deze lezingen worden verzorgd door een van de leden. Iedereen die hier interesse in heeft kan zich aanmelden bij de beheerders van de Open Coffee Café Bergen op Zoom”, aldus Hannie.

Mocht  je nieuwsgierig zijn naar de jarige Open Coffee Café Bergen op Zoom, loop dan eens vrijblijvend binnen bij Zalencentrum de Raayberg in Bergen op Zoom op een van de vrijdagochtenden. Een van de 5 gastvrouwen of gastheren vangt je dan op en stelt je voor aan de aanwezigen. Je zult verbaasd zijn wie je daar tegenkomt en met wie je mogelijk zaken kunt doen.